Hoppa till sidans innehåll

                           

Vår ungdomsverksamhet


Rödsle BK har ungdomsfotbollen i fokus och det är navet i klubben. Rödsle BK är en förening där glädje, gemenskap, trygghet, personlig och kollektiv utveckling står i centrum. Att vara medlem i Rödsle BK innebär att leka, träna och spela fotboll i föreningslivets gemenskap och att få möta ledare som sätter individens utveckling i första hand. Det är ett sätt att få en meningsfull fritid och fysisk aktivitet, men även att få gruppkänsla och kamratskap. Rödsle BK satsar på ALLA barn med inriktning på LAGSPEL utifrån föreningens ideér om fotboll. I och med det tar föreningen avstånd från resultattvång och toppning utan anser att ungdomarnas individuella utveckling styra versamhetens upplägg och genomförande.

Vår spelidé
Vi satsar mycket på våra ungdomar i Rödsle BK och med vår spelidé så strävar vi efter att utbilda spelare som är kreativa och tekniskt duktiga. Det ska alltid vara vi som bollhållande spelare som bestämmer över situationen. Vår ungdomsfotboll är först och främst en utbildning, så resultatet är sekundärt.
I unga åldrar premierar vi bollbehandling och andra tekniska färdigheter - och inte minst att det ska vara roligt att spela fotboll.
 Målvakter ska uppmuntras till att rulla ut bollen och backarna ska tillåtas att spela upp bollen och inte bara slå långbollar. Alla spelare ska uppmuntras till att våga utmana motståndare i 1 mot 1 situationer och på så sätt få till numerära överlägen.
Vi vill utveckla individer genom positiv förstärkning och att utmana spelarna på deras egen nivå genom vår spelarutbildningsplan där vi låter svårighetsgraden styras av övningens tekniska aktioner och hastigheten de utförs i (istället för övningens utformning) då blir det lättare att låta spelare av olika kvalitet samverka. Vi ska även uppmuntra alla spelare att våga prova alla positioner, under träning, match eller turnering. När man spelar fotboll i Rödsle BK så är det alltid viktigare att man vågar försöka, än att man är rädd för att misslyckas.

Du är välkommen att börja spela fotboll i Rödsle BK hösten det år man fyller 6 år.

Rödsle BKs barn- och ungdomsfotboll ska i första hand se till så att alla får

  • möjlighet att spela fotboll i den utsträckning de vill
  • uppleva glädje och kamratskap
  • utvecklas personligt och idrottsligt utifrån sina egna förutsättningar
  • möjlighet att utveckla ett livslångt fotbollsintresse oavsett om det är som spelare eller ledare.

I Rödsle BK möts alla på lika villkor oavsett, hudfärg, härkomst, sexuell läggning samt politisk eller religiös åsikt. Vi bejakar att alla är olika. 

Alla är välkomna - fotbollen förenar

Uppdaterad: 11 JAN 2018 17:06 Skribent: Jonas Karlsson
E-post: This is a mailto link

 Kansliets öppettider:

Kontakta Jonas Brorsson
vid frågor och annat.

   

Klicka på SmFFs logga för att

se klubbens alla matcher 2022

Matcher här om SmFF ligger nere.

Folkspel.png

Banner, pälskling 320x320, 210520..gif

 

Scania

 

   

 

Startsidan

Stöd Rödsle BK via Sponsorhuset
när du handlar online


 

 

Postadress:
Rödsle BK - Fotboll
Herrgårdsvägen 32
57237 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049184160
E-post: This is a mailto link