Vårdnadshavarens ansvar

Vi inom Rödsle BK vill att alla föräldrar är med och bidrar med någon form av arbetsinsats för klubben, hellre att många gör lite än att några få gör allt. Därför ingår det i lagens uppgifter att t.ex. sköta om kiosken vid hemmamatcher, fixardagar, cuper, tvätt av matchställ, lottförsäljning eller att skjutsa till och från matcher.
För att ditt barn ska kunna tillgodogöra sig träningen på bästa sätt så ska du se till att ditt barn har ätit samt för övrigt är redo för fysisk aktivitet. Vid feber, halsont och huvudvärk avstår man alltid från träning eller match. Hjälp barnen att meddela förhinder till träning, match eller annan aktivitet.
Du bör även aktivt ta del av information via hemsida, e-post, dokument och möten. Se även till att medlemsavgiften är betald i rätt tid och stöd gärna föreningen i övrigt med ett familjemedlemskap.

• Följ gärna med på match och på träningarna får du gärna vara delaktig som hjälpledare (positiv förstärkare) – ditt barn (och vi tränare) sätter värde på det.
  • Skapa god stämning på träning och match.
  • Uppehåll dig längs ena sidlinjen och var lugn. Låt barnen spela.
  • Uppmuntra alla spelarna i laget, inte bara ditt eget barn, i både med- och motgång.
  • Respektera ledarnas matchning och beslut. Sätt dig in i föreningens policy.
  • Respektera domarens beslut och se henne/ honom som en vägledare under utbildning.
  • Uppmuntra ditt barn att delta – pressa inte.
  • Fråga barnen om matchen var rolig, spännande, juste eller om spelet var bra – fokusera inte på resultatet.
  • Stöd föreningen i dess arbete. Din insats blir värdesatt, inte minst av ditt barn.
  • Kom ihåg att det är ditt barn som spelar fotboll – inte Du själv!
Uppdaterad: 07 JUN 2017 18:37 Skribent: Jonas Karlsson