Ledarens ansvar

Rödsle BK har för avsikt att utveckla varje enskild ledare genom att ge dem kunskaper och erfarenheter, detta görs bl.a. genom tränarutbildningar och andra träffar. Rödsle BK kräver att varje ledare uppför sig som ett föredöme och representerar klubben och dess värderingar på bästa sätt. Och att varje ny ledare lämnar in ett utdrag från Polisens belastningsregister till klubben, när du fått hem ditt kuvert från Polisen så lämnar du det oöppnat till kansliet.

Ledarens ansvar:

• Delta i de ledarträffar som klubben anordnar
  • Utbilda sig till minst C-Diplom
  • Planera och kommunicera lagets aktiviteter och uppgifter till spelare och vårdnadshavare via e-post, sociala medier, föräldramöten etc.
  • Komma i god tid och att vara väl förberedd för den planerade aktiviteten
  • Följa de regler som gäller och visa respekt och ödmjukhet mot alla omkring dig
  • Meddela förhinder till ledarträffar och andra träffar till den som sammankallat
  • Sköter närvarorapportering via IOL (IdrottOnLine)
  • Uppdaterar lagets flik på hemsidan så att den alltid är aktuell och intressant
  • Utveckla varje spelare som individ och ta stor hänsyn till spelaren fysiska utveckling och mognad. Alla är olika och ska tillåtas att utvecklas därefter.
  • Låta varje spelare få lika mycket speltid och att alla får prova på olika positioner
  • Att se cuper och matcher som träningstillfälle, ett tillfälle att praktisera det vi övat på. Poängtera att det viktigaste är att spelarna vågar slå en passning, göra en dribbling m.m. inte att vi gör eller släpper in många mål.
Uppdaterad: 12 JUN 2017 22:03 Skribent: Örjan Ringström