5 mot 5

Speltid, 3x10 min
Spelyta, 30x20 meter
Fria byten, försök få lika speltid och att olika spelare får starta i halvlekarna.
Retreat linje, När målvakten har bollen under kontroll i sina händer backar motståndarna till sin egen planhalva.
Inspark/målvaktsutkast sätts spelet igång genom att målvakten rullar ut bollen. (SvFF rekommenderar att man inte sparkar/kastar över mittlinjen som första passning.)
Frispark, spelet startas genom att passa bollen längs marken. Frispark får ej skjutas direkt i mål.
Inkast, tillämpas ej. Spelet startas där bollen passerade sidlinjen på samma sätt som frispark.
Hörna, Mål får ej göras direkt från hörnspark.
Extra spelare, vid underläge med fyra mål eller mer så får laget som ligger under spela med 6 spelare tills ställningen är lika.
Gula och röda kort, tillämpas ej. Vid olämpligt uppträdande får spelaren byta med en annan spelare. Beroende på vad som skett.

3 mot 3

Speltid, 4x3 min, lika speltid för alla (speltidsgaranti)
Spelyta, 15x10 meter avgränsat med nät eller sarg
Fria byten, men vi rekommenderar byten i pausen
Avspark, Spelet startas genom att passa bollen bakåt längs marken.
Frispark, spelet startas genom att driva eller passa bollen längs marken. Frispark får ej skjutas direkt i mål.
Extra spelare, vid underläge med fyra mål eller mer så får laget som ligger under spela med 4 spelare tills ställningen är lika.

Uppdaterad: 26 MAR 2020 19:25 Skribent: Jonas Karlsson