Delad pott i Västervik

15 AUG 2018 10:00
För ovanlighetens skull var det ingen sol som sken när vi styrde kosan mot Västervik. Vi möttes istället av ett gråtrist, mörkt och blött Örbäcken som är IFK Västerviks hemmaplan.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2018 22:00

Det blev en lite udda match då Västervik valde att spela 9:e manna, men ändå ville köra på 11:a mannaplan. Mycket ytor och svårt för grabbarna att hitta rätt positioner i början på matchen.
Men allt efter som att matchen fortgick så fick grabbarna ordning på spelet och tog successivt över spelet mer och mer. Trots en del lägen så slutade halvleken 0-0.

IFK Västervik

I andra tog grabbarna över än mer och på en fin hörna signerad Seeman så kunde Oskar snyggt nicka in 0-1. Grabbarna fortsatte att pressa och hade ett flertal lägen att utöka ledningen.
Mot slutet av matchen föll dock grabbarna tillbaka i planen och Västervik kunde göra ett sista ryck. Efter en rörig situation så blåste domarn straff trots att grabbarna med bestämdhet hävdade att förseelsen hände utanför straffområdet...
Linjerna på planen var otroligt dåligt kritade, vilket IFK Västervik kunde skött bättre!
Nummer 10 i Västervik (som var väldigt duktig hela matchen) slog straffen. Första skottet räddades av Axel, men tyvärr fick skytten en chans till då returen hamnade precis på hans fötter och med öppet mål så kunde han trycka in 1-1, som också blev slutresultat.

IFK Västervik

1 poäng på bortaplan är inte fy skam, men grabbarna var verkligen värda alla tre idag!

Forza Rödsle!

Som vanligt lite glimtar från matchen:

Fler bilder finns under "Seriematcher 2018"

Skribent: Per Sandberg